Menu Sluiten

Stellingen


Stellingen

Informatie over stellingen en opslag.

Stellingkasten, vaak magazijnstellingen of kortweg stellingen genoemd, zijn een systeem om goederen op te slaan die worden vervoerd en opgeslagen op pallets, in bundels of per stuk.

Binnen de omschrijving van stellingen vinden we verschillende soorten, afhankelijk van waarvoor deze nodig zijn en hoe veel de gebruiker wenst te stockeren of transporteren. Onder de factoren waarop men beslist welke soorten stellingen men nodig heeft, vinden we onderwerpen zoals beschikbare vloeroppervlakte, aanwezigheid van een halkraan, hoogte van het gebouw, manier van opslag, zoals per pallet of product, de roulatiesnelheid van de voorraad, maat en gewicht van de producten, kosten van materialen en installatie, en zo voort.

Enkele stellingen die veel gebruikt worden noemen we hieronder even op.

Palletstellingen zijn een type stellingen voor de opslag en bewaring van goederen en producten die op pallets vervoerd worden, meestal omdat deze in bulk gekocht en verkocht worden, waardoor deze op paletten stockeren in het algemeen de beste oplossing is.

Deze stellingen zijn dus gebouwd met deze producten in gedachte. De stellingen zijn enorm stevig en breed gebouwd, zodat het toevoegen of wegnemen van paletten de hele constructie niet uit balans haalt.

Een ander type zijn de draagarmstellingen, deze zijn opgebouwd uit een middenkolom waarin een soort draagarmen gemonteerd zijn die de betreffende goederen ondersteunen en eigenlijk dragen. Deze stellingen worden in het algemeen gebruikt om langgoed op te slaan.

Het type stellingen waar men op een compacte manier grote volumes aan gepalletiseerde goederen wordt opgeslagen noemt men een inrijstelling of doorrijstelling. Deze stellingen zijn ontworpen om met een heftruck door te rijden en om het even welk palet te kunnen nemen, sinds alle paletten dezelfde producten bevatten.

Opslag van pallets in stellingen gebeurt in horizontale rijen met meerdere verdiepingen.

Hierdoor kan in magazijnen of andere logistieke situaties veel ruimte worden bespaard in vergelijking met het eenvoudigweg plaatsen van alle pallets op de grond. Doordat goederen kunnen worden opgeslagen tot een hoogte van circa 10 meter, bespaart een onderneming oppervlakte door het gebruik van een palletstelling.

In een palletmagazijn wordt bovendien vaak gebruikgemaakt van het zogenaamde Very Narrow Aisle of VNA systeem, wat inhoudt dat de gangpaden tussen de stellingen smaller zijn dan gebruikelijk.

Een combinatie van deze twee systemen kan kostenbesparend zijn in het geval van bijvoorbeeld een hoge grondprijs.

Info over stellingen

Wat je wil weten over Stellingen

Wat kunnen we nog vertellen over stellingen en opslag.

Voor het kunnen opslaan van pallets in stellingen, wordt gebruikgemaakt van een logistiek vervoermiddel als een vorkheftruck, een reachtruck of een hoogbouwtruck.

Ook worden in sommige situaties stellingen omgebouwd tot schappen, waarop losse producten kunnen worden opgeslagen. Dit kan het geval zijn wanneer van een aantal producten de levering veelal per los product gebeurt in plaats van per hele pallet.

Meer info over stellingen nu op www.mva.be.

Tags

Aanbouwstelling | Advance Legbordstelling | Assortiment Palletstellingen | Bandenstellingen | Bobijnen Opslag | Breedvakstellingen | Buislegbordstelling |