Menu Sluiten

Interne Transportmiddelen


Interne transportmiddelen

Informatie over interne transportmiddelen:

Er zijn veel verschillende soorten interne transportmiddelen die in de bedrijfsomgeving worden gebruikt, elk met zijn eigen specifieke toepassing. Rollenbanen zijn een van de meer populaire vormen van interne transportmiddelen die men in elke drukke faciliteit kan aantreffen. Deze karren zijn gemaakt van staal of een combinatie van metaal en synthetische stoffen. De rollen in deze apparaten worden gewoonlijk aangedreven door elektriciteit.

De meest voorkomende toepassing voor interne transportmiddelen is in de opslagomgeving.

Zij kunnen worden gevonden in een verscheidenheid van maten, stijlen en typen, van een paar individuele karren tot enorme verticale magazijnrollenbanen. De rollenbaan is een van de meest veelzijdige soorten interne transportmiddelen die er zijn. Hij past in een aantal verschillende ruimten en kan indien nodig gemakkelijk worden aangepast. Hij kan in vrijwel elke denkbare richting bewegen.

Info over interne transportmiddelen

Kennis over Interne transportmiddelen

Een ander veelgebruikt intern transportmiddel is de pallethefboom op wielen. Deze apparaten zijn vergelijkbaar met de transportband in die zin dat zij een aantal rollen hebben die door een enkele rail worden verbonden. De palletkrik op wielen verschilt echter in die zin dat hij niet door elektriciteit maar door menselijke kracht wordt aangedreven. Dit systeem geeft de magazijneigenaars veel tijd bespaard omdat er geen lange rijen meer zijn om naar het volgende gebied te gaan.

Interne transportmiddelen zoals kettingtransporteurs worden ook vaak gebruikt in magazijnen.

Een kettingtransporteur is een combinatie van katrollen, riemen en kettingen die materialen van de ene ruimte naar de andere transporteren. De materialen worden geladen aan de onderkant van de kettingtransporteur en de materialen worden gelost aan de bovenkant. De kettingtransporteurs zijn zo ontworpen dat er zeer weinig ruimte is voor storingen; daarom is het een uiterst betrouwbaar intern transportmiddel.

Andere soorten interne transportmiddelen zijn: kogellagers en rollagers, die zowel enkelvoudig als meervoudig gelagerd kunnen zijn en gebruikt worden om materialen horizontaal of verticaal over te brengen. Interne armtransporteurs worden gebruikt wanneer er niet genoeg ruimte is om een rollager toe te voegen.

Het is een zeer effectief systeem voor het transport van vloeistoffen, omdat vloeistoffen de neiging hebben zwaarder te zijn dan andere voorwerpen, waardoor een interne armtransporteur een uitstekende oplossing is. Het laatste type intern transportmiddel is: schroeftransporteurs. Zij worden meestal gebruikt voor het transport van vloeistoffen of ander vast afval, waarbij een schroef op een band met schroefdraad wordt geschroefd, die dan langs de transportband naar de ontvangstruimte wordt geleid.

Meer info over interne transportmiddelen nu op www.mva.be.

Tags

Goederen Transporteren | Intern Transport | Interne Transportmiddelen | Magazijnwagens | Manuele Transportmiddelen | Meubelhondjes | Mobiele Transportmiddelen |